تقویت مغز با ۹ ماده‌ غذایی طبیعی

15

همه‌ی ما دائما در تلاش هستیم تا در طول حیات خود ذهنمان را هرچه بیشتر از اطلاعات و دانستنی‌ها لبریز کنیم. هرچه سن بالاتر می‌رود، خرد و دانش ما نیز افزایش می‌یابد. اما بد نیست در این میان به غذاهایی که مصرف می‌کنیم نگاهی بیندازیم تا بهتر درک کنیم چگونه مصرف خوراکی‌های صحیح می‌تواند به داشتن مغزی سالم‌تر کمک کند. همان‌طور که خودتان هم احتمالا می‌دانید، با بالا رفتن سن دانش عمومی ما افزایش ‌پیدا می‌کند، ولی همزمان ذهن‌‌مان کُندتر و حافظه‌‌مان ضعیف‌تر می‌شود. در این مقاله شما با ۹ ماده‌‌ی غذایی آشنا می‌شوید که حتی در سنین بالا نیز باعث تقویت مغز می‌شوند.

عادت‌های غذایی روی سلامت مغز ما تاثیر می‌گذارد

اگر رژیم غذایی خود را تغییر دهید و روزانه شروع به استفاده از خوراکی‌های سالم‌تر کنید، می‌توانید آینده‌ی بهتری برای خود رقم بزنید چون افرادی که غذاهای سالم مصرف می‌کنند ۲۴ درصد کمتر در معرض خطرات ناشی از زوال حافظه و قدرت استدلال قرار دارند. از سوی دیگر افرادی که رژیم غذایی چرب‌تری دارند، احتمال بیشتری دارد در طول زندگی خود با مشکلاتی از این دست مواجه شوند.

رونیکس

خوراکی‌های دارای آنتی‌اکسیدان‌

خانواده‌ی آنتی‌اکسیدان‌ها

احتمالا در مورد فواید بی‌نظیر آنتی‌اکسیدان‌ها شنیده‌اید. آنتی‌اکسیدان‌ها در طیف گسترده‌ای از منابع غذایی مختلف یافت می‌شوند. این مولکول‌های غذایی، عامل اصلی سالم نگه‌داشتن بدن و ذهن هستند، زیرا آنتی‌اکسیدان‌‌ها سلول‌ها‌ و رگ‌های خونی بدن را تقویت می‌کنند و آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد را که در یک سری واکنش‌های زنجیره‌ای موجب مرگ سلول‌ها می‌شود، کاهش می‌دهند.

آنتی‌اکسیدان‌ها معمولا در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات متنوع یافت می‌شوند که همگی بخشی از یک برنامه‌ی غذایی سالم را تشکیل می‌دهند.


حتما بخوانید: ۶ ویتامین و ماده‌ی معدنی برای تقویت مغز

روغن ماهی غنی از DHA بخورید

ماهی غذایی سرشار از امگا ۳

هنگامی که صحبت از رژیم غذایی سالم می‌شود، اسید‌های چرب امگا ۳ شبیه چیزی به نظر می‌رسند که باید از آن‌ اجتناب کرد ولی اشتباه نکنید! امگا ۳ در حقیقت یک مکمل غذایی مفید است که به مغز ما کمک می‌کند به بهترین بازده و عملکرد خود دست پیدا کند و پردازش‌های حافظه‌ افزایش دهد. معمولا پیشنهاد می‌شود در یک رژیم غذایی خوب و مغذی باید حداقل هفته‌ای ۳ بار از ساردین، سالمون و امثال آنها استفاده کرد تا بتوان از فواید اسید چرب DHA (دوکوسا-هگزانوئیک اسید) موجود در ماهی بهره برد. DHA برای رشد و حفظ عملکرد حافظه‌ی یادگیری ضروری است.

برای تهیه مجموعه صوتی «یادگیری، هوش و تقویت حافظه» کلیک کنید

از تخم‌مرغ غافل نشوید

تخم‌مرغ از منابع اصلی کولین به شمار می‌رود

حتما در زندگی همه‌ی ما روزهایی بوده است که سر میز صبحانه بنشینیم و تخم‌مرغ آب‌پز بخوریم. از قضا تخم‌مرغ‌ یکی از منابع اساسی کولین به شمار می‌رود. کولین نوعی ماده‌ی مغذی ‌است که به چگونگی عملکرد مغز و حافظه‌ی ما کمک می‌کند و برای رشد حافظه لازم است. ماده‌ی مغذی کولین برای تولید استیل کولین مورد استفاده قرار می‌گیرد که خود یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی ضروری در حافظه‌ می‌باشد.

بنابراین تخم‌مرغ پخته برای صبحانه و ماهی برای ناهار دو ترکیب غذایی سالم است که می‌تواند عمکرد مغز را در طول روز به بالاترین حد خود برساند.

بیشتر گردو بخورید

گردو

معولا مردم نظرهای بسیار متفاوتی نسبت به گردو دارند، یا خیلی آن را دوست دارند یا اصلا از آن خوششان نمی‌‌آید. ولی اگر به شما بگوییم گردو و مغزهای مشابه آن نقش بسزایی در داشتن مغزی سالم‌تر و عملکرد حافظه‌ی بهتر ایفا می‌کنند، چطور؟ گردو درست مثل ماهی دارای اسید‌های چرب امگا ۳ است. به علاوه این خوراکی بی‌نظیر حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان‌ قوی است که تخریب و مرگ سلول‌ها‌‌ بر اثر واکنش‌های زنجیره‌ای رادیکال‌های آزاد را به حداقل می‌رساند.

پس دفعه‌ی بعد که برای خرید می‌روید، یک بسته گردو بردارید و آن را امتحان کنید.

تقویت‌کننده‌ی مغز آیوروِدا (ayurvedic brain tonic) مصرف کنید

برهمی

به احتمال قوی قبلا چیزی در این مورد نشنیده‌اید، ولی کاری که Brahmi (نوعی تقویت‌کننده‌ی مغز آیوروِدا) انجام می‌دهد برای بهبود گردش خون در مغز ضروری است که این نیز به نوبه‌ی خود قابلیت‌های حافظه‌ی کوتاه‌‌مدت و بلند‌‌مدت را افزایش می‌دهد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک دوز ۴۵۰ میلی‌گرمی از ‌عصاره‌ی بِرَهمی می‌تواند در بهبود عمکرد‌های شناختی و کاهش اضطراب در بزرگسالان موثر باشد.

‌برهمی که از خانواده‌ی گیاهان دارویی است، به شکل قرص عرضه می‌شود و می‌توان روزانه آن را مصرف کرد. بنابراین اگر به دنبال یک ماده‌ی مقوی برای تقویت مغز خود هستید، برهمی می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد.

جینکو، دارویی گیاهی برای تقویت مغز شما

جینکو بیلوبا

علاوه بر برهمی، می‌توانید از یک گیاه دارویی دیگر به نام جینکو استفاده کنید. درست مانند برهمی، جینکو گردش خون در مغز را بهبود می‌بخشد و در نتیجه به داشتن حافظه‌ی بهتر کمک می‌کند. این گیاه به صورت قرص موجود است و به باز شدن رگ‌ها و اصلاح غلظت خون کمک می‌کند. مطالعات و شواهد نشان می‌دهد مصرف ۱۵۰ میلی‌گرم مکمل غذاییِ عصاره‌ی جینکو بیلوبا (ginko biloba) می‌تواند تا حدودی حافظه‌، سرعت تفکر و میزان توجه را بهبود بخشد.

روغن رزماری بسوزانید

روغن رزماری

روغن رزماری یکی از روغن‌هایی است که به صورت گسترده‌ در رایحه‌درمانی (aromatherapy) به کار می‌رود، ولی شما می‌توانید از آن برای تقویت مغز و افزایش عملکرد حافظه نیز استفاده کنید. روغن رزماری را می‌توان در شمع‌ها و روغن‌سوز‌ها سوزاند یا حتی در آشپزی از آن استفاده کرد.

بوقلمون را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید

بوقلمون یکی از منابع مهم آمینو اسید است

گوشت بوقلمون می‌تواند نقش مهمی در عملکرد و تقویت مغز ما ایفا کند. می‌پرسید چرا؟ زیرا بوقلمون حاوی آمینو اسید است که به تولید یک ماده‌ی شیمیایی در بدن ما کمک می‌کند. این ماده‌ی شیمیایی حافظه و هوشیاری ما را بهبود می‌بخشد. البته بوقلمون تنها منبع این اسید شگفت‌انگیز نیست و اگرچه باورش ممکن سخت باشد اما می‌توان آن را در مرغ، ماهی، پنیر و حتی بادام نیز پیدا کرد.

 

برگرفته از: pickthebrain.com

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

تکنیک‌هایی برای به‌خاطر سپردن اطلاعات و بازیابی آنها در زمان مناسب

۱۰،۰۰۰ تومان


ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین دیدگاه‌ها (از 15 دیدگاه)
  1. شاهین می‌گوید

    1-سوزاندن کندر هم در تقویت حافضه موثر است اما یک نکته اینجا بهتون بگم اینکه زیاد نباید کندر را در آتش گذاشت اگر کندر را زیاد بسوزانیم بوی بد اتاق را گرفته و برای بعضی از افراد سردرد آور است . شاید مضر هم باشد در باره ی مضر بودش نمی دانم گفتم شاید. جوییدن کندر به مدت نیم ساعت هم خوب است امتحان کنیم. بهتون توصیه می کنم که کندر را با میخک بجویید که در روایات آمده است . بعضی از افراد که کندر را با عسل به بچه ها ی خود ناشتا می دهند که این کندرر و عسل انرژی زا است بچه شان شلوغ شد تقصیر خودشون است .
    2- 21 عدد مویز در صبح ناشتا را هم توصیه می کنم چه در روایات نقل شده است .
    3- 7 عدد خرما در ناشتا خیلی فواید دارد که یکی از آن ها تقویت حافظه به علت داشتن فسفر(که یکی از عناصر تشکیل دهنده ی مغز است .)خوب است در کتاب “خدایا چه بخورم ” که نوینده ی آن زبیده خدایی است آموزش حلوای خرما را داده است حلوای خرما هم برای کسانی که نمیتوانند صبح ناشتا 7 عدد خرما بخورند تو صیهه می کنم از این غذا صبحانه بخورند .
    4-در روایات عسل و زنجبیل آمده است .
    خیلی چیز ها است که نمی توم اینجا بگم چون خیلی زیاده .
    راستی یک چیزی که یادم نره اینه که برای هر شخص درمان ها ی متفاوتی است .

    1. مهتاب کیان می‌گوید

      دوست عزیز بسیار ممنون که اطلاعات خودتون رو با ما در میون گذاشتید. من نیز بر اساس منابع معتبر شنیده‌ام جویدن کندر برای تقویت حافظه توصیه می‌شود اما سایر اطلاعات برای من نیز تازگی داشت. متشکرم.

      1. شاهین می‌گوید

        خیلی ببخشید منو . فضولی نمی خواستم بکنم .راه های تقویت حافظه زیاد است. که باید کتابی نوشت. همین طور که در حدیث دارم که میگوید برای هر بیماری 70 درمان است.
        واقعا منو ببخشید . مطالب شما خوب بود فقط چند نکته بهتون بگم:
        1- وقتی تخم و مرغ را میخوریم سعی کنیم بلا فاصله درس نخوانیم 2 ساعت یا 1ساعت فاصله بیندزیم و یا بعد غذا هضم کننده های طبیعی بخوریم ماننده خرما.بعد غذا در کتاب ها ی معتبر گفته می شود 7 عدد خرما بخوریم.زیاده روی در این کار هم معده ما را تنبل می کند منظورم این است که بعد هر غذا به منظوری که غذا هضم شود 7 عدد خرما می خورند. من فقط گفتم که هضم کننده ی طبیعی نه ژله و آشغال ها ی دیگر.
        2- مرغ هم نه مرغ بیرونی ها مرغ های محلی یا همان روستایی با توجه به سخنان دکتر روازاده 17 تا هورمون می زنن و این هورمون ها تاثیر بسیار بدی بر روی مردان می گذارند پنیر در روایات نوشته شده است فراموشی می آورد و حتی در روایات دیده می شود که پنیر به هیچ وجه نباید صبح ها مصرف شود البته ما همه ی تقصیر را تقصیر پنیر نیاندازیم. تو این زندگی ماشینی خیلی چیزها هستش که فراموشی می آورند این بحٍث زیاده.خوب ببخشید این پنیری که شما میگین کدام پنیره ؟ به احتمال زیاد پاستوریزه باشه از کجا معلوم اگه شما این مطلب را از کتاب خارجی به دست آورده اید 70 درصد احتمال دارد پنیر آنها متفاوت بوده. ازاون (بو بدا ، رنگی ها ، ویا انواع دیگر )
        3- بادام همم خوب است . ولی باید زیاد بجوییم.

        ممنون . از مطلبتون .بعضی از چیزا رو نمی دونستم. مثلا روغن رزماری و …

        1. مهتاب کیان می‌گوید

          ما هم از اطلاعات شما استفاده کردیم. ممنون که نظرات خودتون را با ما و سایر خوانندگان در میان گذاشتید. پنیر (انواع آن) دارای آمینو اسید است. افراط در مصرف پنیر البته جایز نیست، اما با مصرف گردو همراه پنیر می‌توان از اثرات نامطلوب آن جلوگیری کرد.

  2. mehdiqajari می‌گوید

    سلام
    مطلب بسیار عالی و مفید بود.
    سپاس فراوان از شما سرکار خانم کیان و سایت چطور.

    1. مهتاب کیان می‌گوید

      سلام، ممنون از شما که با نظرات خودتون ما رو دلگرم می کنید.

  3. محمدرضا می‌گوید

    با سلام
    در این مطلب جای عسل و کندر خالی بود ْ امیدوارم در آپدیت پست آن را اضافه کنید.